Jollyrats Tutorials > Cilinderhuisje

CilinderhuisjeStap 1

Knip vier cirkels met een doorsnede van 24 cm, twee komen aan de buitenkant van het huisje en twee aan de binnenkant.
Knip twee rechthoeken van 20 x 72 cm, een voor de buitenkant en een voor de binnenkant. 1 cm rondom alle geknipte delen word gebruikt als naad.

 

Stap 2

Leg de stof die je aan de buitenkant wilt hebben met de goede/mooie kant naar boven, leg hier de stof die je aan de binnenkant wilt hebben met de goede/mooie kant naar beneden.
Teken in het midden van de rechthoek een cirkel met een doorsnee van +/- 10 cm.
Stik over de lijnen van de opening die je hebt getekend, vergeet niet aan- en af te hechten.

 

Stap 3

Knip de stof zoveel mogelijk weg binnen de opening. Keer de rechthoek nu binnestebuiten, je krijgt zo een net afgewerkte opening.

 

Stap 4

Als je de rechthoek binnestebuiten hebt gekeerd kan je rondom de opening op +/- 5 mm stikken. Dit zorgt ervoor dat de opening niet kan schuiven en netjes blijft.

 

Stap 5

Leg de korte kanten van de rechthoeken met de mooie/goede kant van de stof op elkaar en speld dit vast.
De stof die je aan de buitenkant wilt hebben stik je helemaal, op 1 cm van de kant, door. De stof die je aan de binnenkant wilt hebben laat je in het midden een cm of 5 a 7 open, hierdoor kan je straks je huisje keren.

 

Stap 6

Zet het huisje zo neer dat je de naden zichtbaar hebt aan de buitenkant. Zo kan je de cirkels erop
spelden, aan de bovenkant twee en aan de onderkant twee. Zorg dat je de mooie/goede kant naar
de binnenkant houdt en je dus tegen de lelijke/foute kant aankijkt. Als je dit gedaan hebt kan je ze alle vier rondom, op 1 cm van de kant, vast naaien.

– Eventueel kan je er nu ook lusjes tussen zetten bij de stof die je aan de buitenkant wilt zien.

 

Stap 7

Als je de cirkels rondom hebt vastgenaaid speld je, vanaf het “midden”, de cirkels die je ziet rondom aan elkaar vast. Het cilinderhuisje zit nu tussen twee cirkels. Door deze stap kunnen de ratten de stof die straks aan de binnenkant zit niet zomaar naar buiten trekken.

 

Stap 8

Stik de cirkels rondom aan elkaar over het stiksel die je eerder hebt gemaakt en laat 7 cm open bij de naad achter. Let goed op dat je niet per ongeluk extra stof mee vast naait.

 

Stap 9

Haal het huisje door het gat van de cirkel heen. Speld vervolgens de andere twee cirkels ook rondom vast.

 

Stap 10

Stik de cirkels rondom aan elkaar over het stiksel die je eerder hebt gemaakt en laat 7 cm open bij de naad achter. Let goed op dat je niet per ongeluk extra stof mee vast naait.

 

Stap 11

Haal de stof door de opening van de cirkels heen. Nu zie je de opening in de achternaad, haal hier de stof van het huisje doorheen.

 

Stap 12

Naai de opening in de naad achter met de hand dicht. Keer het cilinderhuisje vervolgens door de opening waar de ratten in en uit kunnen.