Jollyrats Tutorials > Doorkruiper

Doorkruiper


 

Stap 1

Knip twee keer een vierkant van 42 cm x 42 cm en twee keer een rechthoek van 37 cm x 52 cm, 1 cm rondom word gebruikt als naad. Een vierkant en een rechthoek komen aan de binnenkant, de andere vierkant en rechthoek komen aan de buitenkant.

 

Stap 2

Pak de twee vierkanten van 42 cm x 42 cm en leg deze met de mooie/goede kanten op elkaar. Speld hierna twee overliggende zijde vast en stik deze op 1 cm vanaf de kant vast.

 

Stap 3

Keer het vierkant binnestebuiten en strijk de kanten die je hebt vastgestikt plat. Eventueel kan je de randen nog op 2 mm van de kant doorstikken.

 

Stap 4

Leg de rechthoek die aan de buitenkant komt met de goede/mooie kant naar boven. Het vierkant komt hierop in het midden te liggen met de stof die aan de buitenkant komt beneden. De rafelkanten van het vierkant houd je aan de lange kant van de rechthoek. Leg hierna de rechthoek die aan de binnenkant komt bovenop met de goede/mooie kant naar beneden.

 

Stap 5

Speld de hangmat rondom vast. Stik hierna de hangmat rondom vast op 1 cm van de kant. Begin met stikken ongeveer halverwege een korte zijde van de rechthoek en laat een cm of 7 open zodat je hem later makkelijk binnenstebuiten kan keren.

 

Stap 6


Knip de vier hoeken rondom het stiksel schuin af, zo krijg je geen dikke proppen in de hoeken. Blijf 2 mm van het stiksel in de hoek vandaan tijdens het knippen omdat het stiksel anders kan loslaten. Keer de hangmat door het gat om.
Om de punten van de hangmat mooi scherp te krijgen kan je met de stofschaar in de opening de hoeken uitduwen, doe dit wel voorzichtig anders krijg je gaten.

 

Stap 7

De opening waardoor je de hangmat hebt gekeerd kan je nu met de hand dichtnaaien. Zelf stik ik de hangmat (het rechthoekige deel) rondom door op 2 mm van de kant, zo neem je de opening ook mee.