Jollyrats Tutorials > Inkruiper

Inkruiper


 

Stap 1

Maak een rechthoekige hangmat op dezelfde manier als een vierkante hangmat. Zorg dat de opening aan een van de lange kanten zit (een cm of 5 onder de hoek), op deze manier hoef je hem niet met de hand dicht te maken.
- De maten van mijn voorbeeld zijn 82 cm x 42 cm waarvan 1 cm rondom word gebruikt als naad.


Stap 2

Pak de korte kanten van de hangmat en vouw deze naar het midden van de hangmat toe. De stof die je aan de binnenkant wilt hebben ligt, aan de binnenkant, op elkaar. Speld de stof netjes op elkaar. Bij de opening in het midden kan je haaks een speld zetten zodat je er straks makkelijk overheen kan naaien zonder dat de stof gaat schuiven.

In mijn voorbeeld raken de korte kanten elkaar niet in het midden en zit er binnenin geen naad, deze zit aan de buitenkant. Voor een naad aan de binnenkant vouw je de stof zo dat de stof die je aan de buitenkant wilt hebben in de binnenkant op elkaar ligt. Het is dan ook aan te raden dat de korte kanten elkaar in het midden wél raken.


Stap 3

stik op +/- 0,5 cm van de kant de randen door. Als je de randen niet tegen elkaar hebt liggen stik je niet een zijkant in een keer door. Het midden sla je over door af te hechten voor het midden en aan te hechten waar de stof weer dubbel ligt.

 

Stap 4

Als je bij stap twee hebt gekozen voor naden aan de buitenkant dan ben je nu klaar! Heb je ervoor gekozen dat je de naden aan de binnenkant wilt dan moet je de hangmat even binnenstebuiten keren.