Jollyrats Tutorials > Inkruiper 2

Inkruiper


 

Stap 01

Knip twee vierkanten van 37x37 cm, een wordt gebruikt voor de binnenkant en de andere voor de buitenkant van de hangmat.
Knip vier rechthoeken van 37x19 cm, twee rechthoeken zijn voor de binnenkant en twee komen aan de buitenkant.
Als je wilt dat de rechthoeken tegen elkaar aan komen te liggen en niet zoals in mijn voorbeeld een duidelijke opening laten over het midden knip je twee rechthoeken van 37x20 cm.

 

Stap 02

Leg de rechthoeken die je aan de binnenkant wilt met de mooie/goede kant naar boven toe, leg hierop de rechthoeken die je aan de buitenkant wilt hebben met de mooie/goede kant naar beneden toe. Speld van beide rechthoeken een lange kant aan elkaar en stik dit vervolgens vast.

 

Stap 3

Vouw de rechthoeken dubbel zodat de naad in de binnenkant van de hangmat komt te zitten. Stik nu over de lange kant op 2 a 5 mm van de kant door.

 

Stap 04

Pak het vierkant die je aan de buitenkant wilt hebben en leg deze met de mooie/goede kant naar je toe. De rechthoeken leg je hier overheen met de afgewerkte lange kant in het midden. Hier overheen leg je de vierkant die je aan de binnenkant wilt hebben met de mooie/goede kant naar beneden toe. Speld dit vervolgens rondom vast.

 

Stap 05

We gaan er nu voor zorgen dat je straks alleen de binnenkant met de hand moet dichtnaaien.
Pak het pakketje en leg de kant voor je waar de lange kanten van de rechthoeken zitten. Pak de twee lagen die je aan de buitenkant wilt hebben en een laag van de binnenkant en stik deze 5 a 7 cm vast in het midden. Zet naast dit stiksel twee spelden overdwars.

 

Stap 06

Stik nu de vier lagen rondom aan elkaar vanaf de ene speld naar de andere speld die je in stap 5 hebt gezet.
Knip de naden bij, blijf 2 mm van de naad vandaan anders kan het stiksel loslaten.

 

Stap 07

Haal de hangmat door de opening heen en naai deze met de hand dicht.

 

Stap 08

Keer de hangmat om door de opening over het midden om de stof die je aan de buitenkant wilt hebben aan de buitenkant te krijgen.
Om de hoeken mooi te krijgen pak je een tornmesje, naald of speld. Hiermee kan je vanaf de buitenkant in de hoeken gaan zitten en voorzichtig de stof in de hoeken uitduwen.