Jollyrats Tutorials > Kiekeboehuisje

Kiekeboehuis


 

Stap 01

Knip 12 vierkanten uit van 22x22 cm, 6 komen aan de buitenkant en 6 komen aan de binnenkant.

1 cm rondom alle geknipte delen word gebruikt als naad.

 

Stap 02

Pak de twee vierkanten en leg deze met de mooie/goede kanten op elkaar. Speld hierna twee overliggende zijde vast en stik deze op 1 cm vanaf de kant vast.

 

Stap 03 

Keer het vierkant binnestebuiten. Eventueel kan je de randen nog op 2 mm van de kant doorstikken.

 

Stap 04 

Herhaal stap 2&3 nog drie maal. Je hebt nu de vier zijkanten van het kiekeboehuisje gemaakt.

 

Stap 05 

 Nu gaan we de bovenkant (en als je deze stappen herhaalt ook de bodem) van het kiekeboehuisje naadloos dicht maken. 

Leg een vierkant die voor de buitenkant bedoeld is met de goede/mooie kant naar boven voor je. Leg hierop de 4 zijkanten met de goede/mooie kant naar beneden toe, er blijft een cm aan beide kanten over. Vouw de zijkanten een beetje terug naar binnen toe zodat je er niet per ongeluk aan de verkeerde kant overheen naait. Als de 4 zijkanten erop liggen dan leg je een vierkant die voor de binnenkant is bedoeld bovenop met de goede/mooie kant naar binnen toe. Speld rondom vast.

 

 Stap 06

 We gaan er nu voor zorgen dat je het kiekeboehuisje straks alleen maar aan de binnenkant hoeft vast te zetten met de hand.

Pak je pakketje en leg hem met een zijde open voor je neer. Neem de twee lagen van de zijkant en de bovenkant (of bodem) die aan de buitenkant komt en stik deze drie lagen, in het midden, 7 a 10 cm vast. 

 

 Stap 07

Zet spelden naast het stiksel die je in stap 6 hebt gemaakt. Naai nu vanaf de ene speld naar de andere speld rondom alle vier de lagen vast. Zo houd je een opening aan de binnenkant van het kiekeboehuisje waar je hem straks doorheen kunt keren.
Als je met het naaien bij een hoek bent (bij de speld die je hebt gezet zodat je weet waar de naad is) til je het voetje op en keer je je werk om en zet je het voetje weer naar beneden zodat je een vierkant naait.

Knip de hoeken schuin af zodat je geen bobbels stof in de hoeken hebt zitten, blijf hierbij +/- 2 mm van de kant. Eventueel kan je langs de naden ook wat stof wegknippen. 

 

Stap 08

Je hebt nu een kruis voor je, met in het midden de bovenkant van het huisje en eromheen de zijkanten. De opening kan je nu met de hand dichtnaaien.

Herhaal stap 5,6,7,8 om de bodem in het huisje te zetten.