Jollyrats Tutorials > Sloopbal

Sloopbal


 

Stap 1

Knip 6 ovalen die in een punt aflopen van 21,5 cm bij 10,5 cm over het langste en breedste punt gemeten en een lusje van ongeveer 10 cm. Een lusje kan je zelf maken maar je kan ook gebruik maken van lint.

 

Stap 2


Leg twee ovalen met de mooie/goede kant op elkaar en speld ze vast aan een kant. Stik vervolgens deze kant op 1 cm van de kant door.

 

Stap 3

Speld een derde ovaal aan de twee ovalen die je net aan elkaar hebt genaaid. Om geen dikke prop stof te krijgen waar je later overheen moet kan je de naad van de twee ovalen open leggen.

 

Stap 4

Stik nu op 1cm van de kant ook deze ovaal vast. Je hebt nu een helft van de sloopbal klaar. Maak de andere drie "ovalen" op dezelfde manier aan elkaar vast.

 

Stap 5

Leg een halve bal met de mooie/goede kant naar buiten toe en een halve bal met de mooie/goede kant naar binnen toe. Leg de halve ballen nu in elkaar met de mooie/goede kanten op elkaar aan de binnenkant, de lelijke/foute kanten zitten nu aan de buitenkant.
Zorg dat de punten van de middelste ovalen van de halve ballen netjes op elkaar liggen. Als ze goed liggen speld dit dan vast. Aan een kant leg je er eerst een lusje tussen.

 

Stap 6

Stik rondom op 1 cm van de kant de twee halve ballen aan elkaar, laat 5 cm open om hier straks de bal door te kunnen omkeren. Begin halverwege een zijkant met stikken, niet bij de onder- of bovenkant.

 

Stap 7

Keer de bal door de opening heen om. Het makkelijkste is het om door de opening het lusje te pakken.

 

Stap 8

Vul de bal door de opening heen met kleine stukjes fleece. Voor een bal heb je genoeg aan 80 gram rest stukjes. De opening kan je met de hand dicht maken.