Jollyrats Tutorials > Snugglesafehoes

Snugglesafe-icepod-hoes


 

 

Stap 1

Knip een cirkel uit fleece met een diameter van 26 cm. Knip ook twee halve cirkels met een diameter van 26 cm waaraan je onder het midden een strook van 5 cm, haaks aan de diameter, tekent.

Het is niet handig om hem te maken van katoen in verband met de rekbaarheid die nodig is om de snugglesafe of icepod in de hoes te krijgen.

 

Stap 2


Vouw van de halve cirkels de rechte rand 1 cm om naar de binnenkant (foute/lelijke kant) toe, speld en stik dit vast.
De rek heb ik hier over de hoogte gedaan en niet over de breedte, als hij bij jou wel over de breedte rekt dan is het verstandig een zigzagsteek te gebruiken, dit rekt mee met de stof.

 

Stap 3

Leg de cirkel met de mooie/goede kant naar je toe, leg hierop een halve cirkel met de lelijke/foute kant naar je toe (de mooie/goede kanten liggen op elkaar), de andere halve cirkel leg je daar ook overheen. Speld rondom vast

 

Stap 4

Stik de rand helemaal rondom vast met een zigzagsteekje. Als je met een rechte steek naait kan het zijn dat de draad breekt als je de snugglesafe of icepod erin wilt doen, met een zigzagsteek zit er wat rek in.

 

Stap 5


Keer de hoes binnenstebuiten. Hij is nu klaar voor gebruik.
Het handigste is om de opening naar beneden te leggen als je de snugglesafe of icepod erin hebt gestopt, dan kunnen de ratten er niet in kruipen.