Toegeknepen Oogjes, Geen vuil, Actief.

Medische ervaringen en vragen. Ga met een zieke rat altijd gelijk naar de dierenarts. Ook bij twijfel gelijk de dierenarts inschakelen. Dit forum is niet ter vervanging daarvan!
NLBlackEagle
Berichten: 6
Lid geworden op: di 30 jul 2019, 23:10

Toegeknepen Oogjes, Geen vuil, Actief.

Berichtdoor NLBlackEagle » di 30 jul 2019, 23:53

Beste mede forum-leden,

Sinds 2 avonden heeft één van onze 3 nieuwe huisgenootjes (ratjes) vrijwel continue klein toegeknepen oogjes. Het gaat om het enige ratje met rode oogjes, geboren 24 mei en afkomstig van dezelfde rattery als onze 2 wat oudere huisgenootjes welke geboren zijn op 7 en 19 februari.

Het ratje met de rode oogjes, Raikou is nog altijd erg actief, stoeit met het oudste ratje van 7 februari, eet nog goed en staat niet op de tocht. Ook heeft het ratje geen rode afscheiding aan zijn snuitje of rond zijn oogjes. Kortom, buiten de toegeknepen oogjes is er nergens aan te merken dat er wat aan de hand is. Omdat het hier om een ratje met rode oogjes gaat kan dit ook normaal zijn maar besloten toch nog een forum op te zoeken met de vraag: Herkennen jullie dit?

Wat wij nog meer over de ratjes kunnen vertellen is dat de zelfgemaakte kooi hoog in de kamer staat en wij rekening hebben gehouden met de tocht. Ook hebben wij ze er tot nu toe elke dag 2 tot 3 uur uitgelaten om ze zo tam mogelijk te krijgen (met de ramen gesloten uiteraard) en zijn ze al zo goed als zindelijk (binnen te kooi).

Alvast bedankt voor de reactie(s)!

Groetjes,

F, V en de ratjes Raikou, Yugi en Kirito ( Yep SAO Fan ;) )

Gebruikersavatar
Els
Beheerder
Berichten: 2052
Lid geworden op: zo 19 okt 2014, 21:01
Woonplaats: Lelystad
Contacteer:

Re: Toegeknepen Oogjes, Geen vuil, Actief.

Berichtdoor Els » do 01 aug 2019, 08:55

Hoi hoi

Je ratje klinkt gewoon helemaal gezond.

Ik heb ook vaak rood oogjes gehad, en die deden hun oogjes ook altijd wat meer
dichtknijpen.
Vooral als er wat veel licht was in huis.

NLBlackEagle
Berichten: 6
Lid geworden op: di 30 jul 2019, 23:10

Re: Toegeknepen Oogjes, Geen vuil, Actief.

Berichtdoor NLBlackEagle » do 01 aug 2019, 23:30

Dank je wel voor het bericht! Gelukkig hebben wij overal dimlichten in zitten welke we inmiddels een paar standjes lager hebben gezet :)