Adoptievoorwaarden Rathalla.

Mannen in de opvang.
Gebruikersavatar
miriam.koppen
Opvang Rathalla
Berichten: 9
Lid geworden op: di 14 feb 2017, 10:54

Adoptievoorwaarden Rathalla.

Berichtdoor miriam.koppen » zo 05 mar 2017, 15:11

Omdat ratten groepsdieren zijn, worden ratten minimaal per twee uitgeplaatst, tenzij er al ratten aanwezig zijn. Uiteraard zijn de ratten van hetzelfde geslacht, tenzij het castraten betreft. Er mag absoluut niet met de dieren gefokt worden: de achtergrond is onbekend en vaak slecht, en er zitten al meer dan genoeg dieren in de opvangen te wachten op een huisje.

Voor dieren jonger dan zes maanden geldt een maximale leeftijdsverschil van vier maanden ten opzichte van het jongste reeds aanwezige dier bij de adoptant, indien ze zonder leeftijdsgenoot worden uitgeplaatst. Jonge dieren zijn nog speels en hebben een speelkameraadje nodig.

Daarnaast verwacht ik een goede kooi met voldoende ruimte, hangmatjes en huisjes, goede bodembedekking, goede voeding en dat men naar een dierenarts gaat indien dit nodig is en de nodige zorg zal bieden in het belang van het dier. De zoektocht naar een goede dierenarts kan lastig zijn: veel dierenartsen hebben geen of weinig verstand van ratten.

De kosten kunnen ineens erg hard oplopen als een diertje ziek wordt. Leg daarom voldoende geld opzij om naar een dierenarts te kunnen gaan indien dit nodig is. Zieke dieren plaats ik niet uit. Mocht er na de adoptie alsnog iets optreden, dan is dat voor risico van de adoptant: ik doe niet aan ‘ruilen’ of ‘garantie’.
Kennismaking en adoptie vindt plaats in de opvang: ik wil kunnen zien of het klikt met de adoptant en eventuele reeds aanwezige ratten.

Indien men weinig ervaring heeft met intro’s of dit eng vindt, is het geen probleem om de gehele intro in de opvang te laten doen. Niemand heeft immers baat bij gefrustreerde ratten of zelfs gewonden.
Een bezoek aan de opvang is op vrijblijvende basis. Bij twijfel mogen beiden partijen afzien van adoptie.

Niet afgeschrikt door de voorwaarden? Neem dan gerust contact op!